Novice

Zeleno podeželje na turistični destinaciji Dnevi svete nedelje v Ludbregu
3. oktober 2014

V sklopu »22. Ludbreškega gospodarskega sejma«, ki je sestavni del dogodka »Dnevi svete nedelje« je 4.9. in 5.9.2014 potekala promocija projekta Zeleno podeželje. Promocijski prostor projekta je bil umeščen v posebnem predstavitvenem šotoru na glavnem mestnem trgu v katerem so se predstavili najuspešnejši ludbreški kmetijski proizvajalci s svojimi avtohtonimi in ekološkimi proizvodi. Poleg lokalnih kmetijskih proizvajalcev je svoje proizvode predstavilo tudi Združenje za integrirano pridelavo zelenjave iz Slovenije, z namenom vzpodbujanja čezmejnega sodelovanja in konkurenčnosti proizvajalcev kmetijskih proizvodov na obmejnem območju severovzhodne Slovenije (Podravje, Pomurje) in severozahodne Hrvaške (Varaždin, Medžimurje). Predstavitev projekta je potekala dva dni, obiskovalci pa so bili deležni predstavitev  in degustacij kmetijskih produktov: sir, ludbreške prgice, bučno olje, naravni sokovi, sadni džemi, domače pecivo iz bučnih semen, ekološki hren, sadni likerji ter sveža zelenjava iz ekološke pridelave.

Da bi projekt čim bolj približali ciljnim skupinam in širši javnosti smo obiskovalcem sejma brezplačno razdelili promocijski material ter opravili razgovore z ludbreškimi in slovenskimi kmetijskimi proizvajalci.Cel dogodek je prav tako spremljalo veliko tiskanih in elektronskih medijev, od katerih izpostavljamo: Poslovni dnevnik, Ludbreški časopis, Podravski list, Varaždinske novice,Medžimurske novice, Regionalni tednik, ki jim sledijo HRT TV, Varaždinska in Čakovska televizija, Radio Ludbreg, Radio Kaj in Podravski radio.

Sestavni del tega dogodka je bila organizacija okrogle mize »Misli lokalno, deluj globalno«, ki je potekala v četrtek 4.9.2014  s pričetkom ob 13.30 v dvorani POU »Dragutin Novak«. Na strokovnem – delovnem srečanju so se zvrstile dve diskusiji na katerih so predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije razpravljali o izkušnjah z naložbami, zlasti v zvezi s kmetijskimi zemljišči.

Nazaj

Novice